Mentalt træt kaptajn går bagbord mod Indien

  0
  REKLAMA

  Det 115.000 dwt store tankskib China Dawn var på vej i Det Indiske Ocean mod Singapore, da det tirsdag pludselig ændrede kurs. Det blev simpelt hen for meget for kaptajnen og hans besætning, der var blevet “mentalt overbelastede” efter de mange ekstra uger på søen på grund af det aflyste besætningsskift.

  Kaptajnen lagde skibet mod bagbord for at søge havn i Indien.

  Hverken rederi eller charteren af skibet havde fået besked på forhånd af kaptajnen, men efter forhandlinger mellem parterne i de efterfølgende 48 timer, blev de enige om at godkende skibets omvej, skriver Splash.

  Det står ikke klart, om forsikringer dækker omkostninger, der er forårsaget af mental overbelastning, som de udfolder sig på skibet, der er ejet af Hong Kong selskabet Nan Fung Shipping, skriver mediet.

  Men læsere af Hong Kong´s Sunday Morning Post kunne have fået et forvarsel, hvis de havde læst historien om skibet og dets syv mand store besætning, der arbejdede langt ud over deres kontrakts ophør: “Vi er efterladt på havet, vi er fanger på havet,” udtalte kaptajnen til avisen i søndags.

  Om det lykkes at skifte besætningen ud i en havn i Indien, melder historien ikke noget om. Men Indien er fortsat under lockdown til 17. maj, så det er tvivlsomt.

  Kilde: Splash

  (Visited 4 times, 1 visits today)