Euronav scorer kvart milliard dollar i Q1

  0
  REKLAMA

  Euronav kunne i 1. kvartal glæde sig over, at den gennemsnitlige spotrate for rederiets VLCC´ere blev godt og vel fordoblet fra 35.195 dollar/dag i 1. kvartal i fjor til 72.750 dollar/dag i år.

  Ligeså godt så det ud for suezmax-skibene, der kunne indkassere 59.250 dollar/dag mod 27.380 dollar/dag i 1. kvartal i fjor.

  Det betød, at omsætningen blev løftet fra 233 mio. i 1. kvartal i fjor til 417 mio. dollar i år.

  “I de sidste få måneder har vi set en række omvæltende og voldsomme begivenheder, der samtidigt har påvirket tankskibsmarkederne,” udtaler Hugo de Stoop, CEO i Euronav.

  Den voldsomme opbremsning i verdens olieforbrug og den russisk-initierede oliekrig med Saudi Arabien, der skabte en voldsom overproduktion, sendte oliepriserne helt i bund – og tankskibsraterne op.

  Og foreløbig ser 2. kvartal også godt ud for tankskibsejerne.
  Således har Euronav´s VLCC-flåde foreløbig tjent omkring 95.000 dollar/dag med 71 pct. af de tilgængelige dage udsolgt.
  Også suezmax-skibene ligger lunt med 65.400 dollar/dag med 57 pct. af dagene bookede.

  Euronav forventer, at den nuværende høje efterspørgsel på tankskibskapacitet vil fortsætte, “omend den sandsynligvis vil forblive volatil gennem hele 2020,” skriver selskabet.

  Men foreløbig kan aktionærerne glæde sig over, at Euronav betaler 0,81 dollar pr. aktie i udbytte for 1. kvartal – svarende til i alt ca. 80 pct. af periodens resultat.

  Kilde: Euronav

  (Visited 9 times, 1 visits today)