Filippinerne lukker ned: Mangler plads

  0
  REKLAMA

  De mange tusind filippinske søfolk, der fortsat venter på at komme hjem og gense deres familier, må indstille sig på yderligere ventetid. Den filippinske regering besluttede nemlig i weekenden at lukke alle lufthavne for internationale ankomster frem til 9. maj.

  Det skyldes ifølge myndighederne, at landets Covid-19 karantænefaciliteter er “tæt på at bryde sammen” på grund af det store antal filippinske arbejdere – mange af dem søfolk – der er vendt hjem under coronakrisen.

  På nuværende tidspunkt er der ifølge regeringen omkring 20.000 hjemvendte borgere i karantæne – og forventningen er, at yderligere 2.000 vil vende hjem hver dag, når det bliver muligt.

  “Dette midlertidige tiltag om at suspendere internationale flyankomster vil gøre det muligt for regeringen at nedbringe antallet til et mere håndterbart niveau i betragtning af behovet for at overholde strenge sundhedsforeskrifter og det faktum, at de eksisterende karantænefaciliteter er fyldte,” skriver landets transportministerium i en udtalelse.

  Pausen vil blive brugt til at opgradere test og screenings protokoller og udvide de eksisterende karantæne og behandlingsfaciliteter, skriver ministeriet videre.

  Selvom stoppet for internationale ankomster trådte i kraft søndag morgen, gav myndighederne dispensation til tre chartrede fly, der ankom fra Frankfurt med i alt 688 søfolk fra seks forskellige AIDA krydstogtskibe.

  Også et fly med 264 filippinske søfolk fra krydstogtskibene Carnival Freedom og Carnival Valor fik lov til at lande mandag.

  Ifølge regeringen har landet ved slutningen af april repatrieret omkring 16.700 søfolk siden februar.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 3 times, 1 visits today)