Maersk trækkes i retten for opsigelse

  0
  REKLAMA

  Aftalen mellem Maersk og GCT blev indgået i 2018 og har sikret den amerikanske terminaloperatør op mod 4.000 teu gennem selskabets New York terminal om ugen. Kontrakten havde udløb 31. december 2021 og GCT har lagt sag an, fordi selskabet ikke mener, at Maersk har ret til at opsige kontrakten inden juni 2021.

  Men det afvises pure af Maersk, der også afviser, at den mistede omsætning, som GCT angiver til godt 60 mio. dollar over de næste 20 måneder, skulle betyde, at terminalen må lukke.

  “Vi mener, at påstanden om, at Global Container Terminal, der er ejet af multi-milliard dollar store investeringsfonde, vil gå neden om og hjem på grund af denne kontraktstrid, med vilje er overdrevet for at skabe en unødvendig frygt i denne usikre tid og er et udslag af en strategi om distrahere retten fra de kontraktlige rettigheder, som Global Container Terminal tidligere selv har forhandlet og nu fortryder,” skriver Maersk i en udtalelse.

  Maersk oplyser, at de vil betaler 2 mio. dollar i overensstemmelse med de vilkår, der er angivet i kontrakten for opsigelse samt yderligere 3,4 mio. dollar for at opfylde alle udestående forpligtelser.

  Håndteringen af containerne vil forventeligt blive flyttet APM Terminals i Elizabeth, New Jersey.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 3 times, 1 visits today)