Klintholm bliver servicehub for vindmøllepark

  0
  REKLAMA

  Det er driften af vindmølleparken EnBW Baltic 2, der ligger 40 km øst for Møns Klint, der i fremtiden skal drives fra Klintholm havn på Møn.

  Det betyder, at den tyske energikoncern EnBW løbende vil have 25 medarbejdere udstationeret i havnen under deres vagter, hvor de servicerer de i alt 80 vindmøller, der siden 2015 har forsynet ca. 340.000 husholdninger med strøm.

  Energiselskabet vil gøre Klintholm til base for serviceringen af vindmølleparken, fordi afstanden er kortere end fra Rostock.

  ”Vi regner med mærkbare besparelser og synergi, da turen fra Klintholm havn kun tager omkring en time,” siger Kent Hougaard fra datterselskabet EnBW Offshore Services Danmark (EOS).

  EnBW´s medarbejdere skal under deres 14 dage lange vagter bo på et hotel nær havnen, der opføres af MMA Offshore ApS. Selskabet står også for opførelsen af et reservedelslager, der skal være klar til juli.

  Ved havnens kaj skal der etableres to ankerpladser til forsyningsskibene CTV Sun og CTV Moon Light, der skal transportere medarbejderne til arbejdspladen på havet.

  ”Øst-Møn er netop i gang med at udvikle sig til et hotspot for offshore industrien i Danmark,” siger Kent Hougaard.

  ”Vi profiterer af en hurtig opgradering af infrastrukturen og en professionel kommunal administration. Vi håber, at vi ikke kun bliver gode naboer, men at vores aktiviteter også får en positiv indflydelse på livet og erhvervslivet i Klintholm og på Møn,” tilføjer han.

  Kilde: EnBW/Communication Works

  (Visited 5 times, 1 visits today)