Iværksætter vil skabe nye muligheder på Kattegat-Ø

0
Iværksætteren på havnen i Østerby på Læsø, Ole ”Bom” Klitgaard, er er i færde med at klargøre et elværk baseret på et dieseldrev fra en Cummins motor. (Foto: Jens Nørgaard)
REKLAMA

Står det til den 42-årige iværksætter, elektronik- og autotekniker med mere, Ole ”Bom” Klitgaard, i Østerby Havn på Læsø, skal der igen skrues op for tempoet på havnens værft. Beddingsområdet og reparationskajen tilhører Læsø Kommune, hvorimod de bagvedliggende bygninger der rummer bådebyggerværksted er på private hænder. Herligheden kører på lavt blus, fordi interessenter og ejer af værkstedsbygningerne ikke kan blive enige om prisen. Det trykker stemningen i på havnen, hvor de mange fiskeskibe, hjemlige som dem fra Sydhavet i og omkring Østersøen, lander deres fangster af jomfruhummer.

Af Jens Nørgaard

Disse skibe er frem over nød til at søge andre steder hen findes der ingen løsning, siger Ole Klitgaard til FiskerBladet. Iværksætteren er parat til at skyde penge i foretagendet får han muligheden og yde service til fiskerflåden og de flere hundrede lystbåde der i sommersæsonen anløber havnen som et slags ”Pit-Stop” til fra skærgården i Norge og Sverige og naturligvis Danmark. Ifølge havnechef Kurt Nielsen er det ikke ualmindeligt at mellem 3 til 400 lystsejlere pakker sig i havnen.

Svenskerne udgør den største skare af sejlere med 70 procent, herefter følger Norge med op til 15-20 procent. Resten kommer fra Danmark og Tyskland. 

I sit værksted bag værftsområdet på Østerby Havn beskæftiger Ole Klitgaard fire personer med servicering indenfor bl.a. skibselektronik. Samtidig har han åbnet en afdeling med Palby Marine- og både udstyr. Da FiskerBladet besøger iværksætteren var han i færd med en større opgave at samle et mobilt elværk baseret på en Cummins dieselmotor med mere. Sagen er blevet forsinket, fortæller Ole. I det stedlige erhvervsliv føler vi os overhørt af de ansvarlige for pakkedistributionen. 

Læs resten af artiklen i FiskerBladets apriludgave her.

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here