Nye anbefalinger til jomfruhummerfiskeriet fra DFPO

0
Foto: Jens Nørgaard
REKLAMA

Danmarks Fiskeriforening har offentliggjort nye anbefalinger til jomfruhummerfiskeriet efter påske, på baggrund af indstillinger fra det jomfruhummerudvalg, der er nedsat i forbindelse med coronakrisen.

Fra mandag 13. april 2020 kl. 00:00 til søndag 19. april 2020 kl. 23.59 anbefales fiskerne at lande følgende rationer af jomfruhummere:

Fartøjer over 12 meter:

  • 750 kg store jomfruhummere
  • 225 kg små jomfruhummere

Fartøjer under 12 meter:

  • 500 kg store jomfruhummere
  • 150 kg små jomfruhummere

Anbefalingen af rationerne er hævet fra uge 15, da det forventes, at efterspørgslen forhåbentlig vil være voksende. Målet med de nye rationer er at holde fiskeri og forarbejdningsindustri i gang og tilfredsstille efterspørgslen på det nuværende mindre ferske marked.

Landingsvejledning
Jomfruhummerudvalget har været i kontakt med de vigtigste opkøbere af jomfruhummere. Det kommer fortsat herfra, at det er nemmest at komme af med de helt friske store hummer af bedste kvalitet, og derfor skal man generelt afholde sig fra at fiske henover påsken og lande tirsdag morgen efter påske. Denne anbefaling bringer Danmarks Fiskeriforening videre. Landingsvejledning skal ikke ses som en begrænsning for dem, som fisker jomfruhummer som bifangst. Men rationen gælder alle. 

Kilde: Danmarks Fiskeriforening

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here