Pelagisk Perspektiv: Sammen holder vi liv i Dansk fiskeri

0
Esben Sverdrup-Jensen Foto: DPPO
REKLAMA

Verden som vi kender den i dansk fiskeri er for alvor udfordret. 2020 bliver et år vi sjældent glemmer. En global pandemi hærger lige nu, og arbejdet med at indkapsle spredningen og de dødelige konsekvenser har med rette højeste politiske prioritet. Derfor er bl.a. forhandlingerne om BREXIT og den fremtidige handels- og fiskeriaftale imellem EU og UK sat i bero.  

Af Esben Sverdrup-Jensen, direktør Danmarks Pelagiske PO 

I fiskerierhvervet har vi samlet os, med udgangspunkt i at minimere de negative økonomiske konsekvenser af COVID-19 og sikre at dansk fiskeri fortsat kan levere sunde og billige fødevare til danskerne og til eksportmarkeder i resten af verden. Mere end 15.000 mennesker i Danmark har deres livsgrundlag i fiskeriet og i følgeindustrien, dem skal vi værne om. Vi har derfor taget en række initiativer på EU-niveau for at afbøde effekten af en Verden, der midlertidigt ”lukker ned” og som kan medvirke til at holde hånden under kritiske dele af sektoren.

Men selvom dansk fiskeri i høj grad lever af eksporten, så kan den danske forbruger være en afgørende faktor i en alvorlig situation for dansk fiskeri. Den 19. marts skrev et samlet fiskerierhverv (DPPO, DFPO, DSA og MID) derfor til Regeringen med en klar opfordring til at stimulere forbruget af fisk i Danmark, en opfordring til at bruge alle tilgængelige kanaler til at minde den danske befolkning om, at fiskerne, fabrikkerne og fiskehandlerne fortsætter arbejdet for føden og at fisk stadigvæk er sundt, lækkert, sikkert og i sæson.

I en tid med alvorlige udfordringer på de kritiske eksportmarkeder for konsumfisk er det afgørende, at vi kan løfte hjemmemarkedet og fastholde folk i arbejde igennem den mest kritiske fase. Historien har desværre vist, at små kystsamfund ikke genopstår, at små familie virksomheder ikke genåbner og at en ny fiskehandler ikke slår sig ned på hjørnet når først nøglen er drejet om. 
Det er et fælles ansvar for os alle, sammen, at holde liv i hele dansk fiskeri.

Så er du i tvivl – spis fisk.    

(Visited 5 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here