Fremgang for Danmarks største erhvervshavn

  0
  REKLAMA

  Det øgede overskud er fremkommet på baggrund af en stigning i den samlede godsomsætning, en tredobling af væksten i areal udlejningen i forhold til et normalt år og en stigning i de finansielle indtægter. Resultatet bliver af ledelsen betegnet som “solidt”.

  Den samlede godsomsætning steg med 2 pct., og det dækker over en variation indenfor de forskellige forretningsområder. Containeromsætningen steg fx med 6 pct., og Aarhus Havn slog sin egen Danmarksrekord allerede i november.

  Kundechef Nicolai Krøyer betragter rekorden som en fortsættelse af en god og positiv udvikling i Aarhus Havns containerforretning.

  ”De seneste tre regnskabsår har vi realiseret en stigning på mere end 25 pct. i vores containeromsætning. Og det er vel at mærke langt mere end stigningen i samfundet i den samme periode,” siger Nicolai Krøyer.

  Til gengæld var bulk omsætningen trængt af flere årsager blandt andet af manglende omsætning af biobrændsel på grund af en mild vinter, men også af pladsmangel på havnen.

  I årets løb har Aarhus Havn investeret 147 mio. kr. i ny infrastruktur – herunder i ny færgeterminal til Molslinjen og i en opgradering af Østhavnsvej. Samtidig har havnen nedbragt sin CO2 udledning med 15 pct.

  De største reduktioner i CO2-udledningen er sket på bugserbådene, dieselbiler og fyringsolie.

  Kilde: Aarhus Havn

  (Visited 4 times, 1 visits today)