Fiskemelsfabrikkerne ruster sig til tobissæson i coronatider

0
TripleNine I Thyborøn
TripleNine i Thyborøn Foto: TripleNine
REKLAMA

Den verserende coronakrise har vendt op og ned på det ganske danske land, og fiskerisektoren er ingen undtagelse. I skrivende stund ruster de danske fiskemelsfabrikker sig til den nært forestående tobissæson med en lang række forholdsregler, der skal få produktionen til at fortsætte gennem disse udfordrende tider.

Netop tobissæsonen er en af de absolut vigtigste for både FF Skagen i Skagen og Hanstholm og TripleNine i Thyborøn. Sæsonen løber fra 1. april og frem til omkring Sankt Hans, så rent timingmæssigt kan corona ikke undgå at blive en udfordrende faktor.

”Det er altafgørende for årets produktion, at vi får al tobisen kørt igennem fabrikken her i Thyborøn,” siger CEO i TripleNine, Jes Bjerregaard.

Derfor har TripleNine også taget en lang række forholdsregler for at undgå smitte og smittespredning:

”Alle der kan arbejde hjemmefra, bliver hjemme. Ved vagtskifte overleverer vi telefonisk. Der må maksimalt være to mand i frokoststuen ad gangen, badefaciliteterne er udvidede og indskærpede, og vognmænd skal melde deres ankomst og overlevere papirer i en nyoprettet sluse, så vi undgår al nærkontakt med udefrakommende,” lister Jes Bjerregaard op.

Nogenlunde samme scenarie gør sig gældende på FF Skagens fiskemelsfabrikker.

”Vi opfordrer i det hele taget medarbejderne til at undgå at forsamles unødigt samt huske håndvasken og ’den sunde fornuft’,” siger CEO i FF Skagen, Johannes Palsson.

Fra begge fabrikker lyder, at den fysiske kontakt med de indkommende fiskere er ikke eksisterende, såvel for de skibe, der har egen pumpe til losning af fisk som dem, hvor fabrikkerne losser.

Nødplan på vej
Så langt så godt. Når tobissæsonen starter er ambitionen for begge fiskemelsproducenter, at der hele tiden skal kunne køres produktion.

”Vi er gået sammen med vores faglige repræsentanter om at lave en nødplan, så vi sikrer bedst muligt, at vi stadig kan køre produktion selv ved nedsat mandskab. Vi håber, vi kan køre normalt, men vi må være klar til at samarbejde med fiskerne om, at de for eksempel ikke alle kommer ind med fiskene samtidig, hvis ikke vi kan køre fuld produktion for en stund,” siger CEO i TripleNine, Jes Bjerregaard.

(Visited 11 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here