Flere rederier aflyser besætningsskift

  0
  REKLAMA

  Suspenderingen i DFDS omfatter alle rederiets fragtskibe, de to passagerskibe King Seaways og Princess Seaways på ruten mellem Holland og England samt de nu to oplagte Oslo-både, Pearl Seaways og Crown Seaways.

  Planlagte besætningsskift i morgen torsdag gennemføres, men herefter stoppes de, oplyser DFDS til Metal Maritime.

  ”Vi forstår godt, at det kan forekomme underligt ikke at skifte i f.eks. Esbjerg, hvis nu vedkommende, der skulle afløses, bor i Esbjerg. Men vi gennemfører suspenderingen for alle skibe i alle havne,” siger Jens Jakob Hjorth-Hartmann, der er juridisk rådgiver i DFDS overfor Metal Maritime.

  Suspenderingerne i DFDS vil i de kommende to uger berøre ca. 700 søfarende, hvoraf halvdelen befinder sig på skibene, mens den anden halvdel er hjemme og ikke kommer afsted som planlagt.

  Også rederierne Torm, Norden og RAL aflyser planlagte besætningsskifter i den kommende tid

  I Metal Maritime påpeger formand Ole Philipsen, at suspendering af besætningsskifte som rejsesituationen og faren for smittespredning er lige nu, er det mest rigtige tiltag for at beskytte de søfarende bedst muligt.

  Danske besætningsmedlemmer på et af Fjord Lines skibe kæmper i øjeblikket med at finde en vej hjem til Danmark, efter de er blevet nægtet landgang i Norge, hvor skibet befinder sig.

  “Og i Mellemamerika står der danske søfarende, som ikke kan komme om bord og heller ikke må vende tilbage til Danmark. For nu at tage et par yderpunkter. Vi får løbende underretninger, beskeder og spørgsmål fra steder, hvor problemerne tårner sig op. Med en suspendering af besætningsskift kommer der færrest mulige søfarende i klemme i noget, der pludseligt er svært at se sig ud af,” siger Ole Philipsen.

  Den internationale organisation for Transportarbejdere, ITF, har i lyset af corona-krisen besluttet, at organisationen ikke vil angribe skibsrederes beslutning om at udsætte besætningsskift, heller ikke selvom de måtte betyde, at besætningsmedlemmer kommer til at blive på skibene længere end de normale aftaler tillader, skriver Splash.

  Kilde: Metal Maritime

  (Visited 5 times, 1 visits today)