Ekstraordinær aftale på Molslinjen

  0
  REKLAMA

  På den ene side sikrer aftalen, at rederiet får fleksibilitet i krise-situationen ved særaftaler om ændring af vagtplan samt afspadsering, ferietimer og restferie, skriver Metal Maritime.

  “På den anden sider sikrer aftalen, at ingen skibsassistenter på nuværende tidspunkt opsiges, idet rederiet på Kattegat-ruten gør brug af regeringens hjælpepakke, og de hjemsendte skibsassistenter bidrager til aftalen med opsparet frihed i form af overtid, feriefridage og rest feriedage, sådan som den ufravigelige hjælpepakke er skruet sammen,” hedder det videre.

  Aftalen indebærer bl.a., at skibsassistenter kan sendes på afspadsering med to dages varsel, at de kan pålægges afvikle feriefritimer med sammevarsel og at de kan pålægges at skulle afvikle feriedage (restferie) med fem dages varsel. I alle tilfælde gælder det, at de pågældende tiltag kan blive pålagt, hvis det ikke lykkes at indgå frivillige aftaler.

  Det fremgår af aftalen mellem Molslinjen og Metal Maritime, der kan læses i sin helhed HER.
  Aftalen er kommet i stand på baggrund af den stærkt reducerede sejlads mellem Aahus og Odden, der siden 16. marts betjenes af en færge mod normalt tre.

  Kilde: Metal Maritime

  (Visited 1 times, 1 visits today)