Maersk aflyser alle besætningsskift i 4 uger

  0
  REKLAMA

  Meddelelsen om suspenderingen, der gælder alle Maersk opererede containerskibe verden over, er først og fremmest truffet af hensyn til sikkerheden for besætningerne, forklarer rederiet i en orientering, som i dag er sendt ud til skibene.

  ”Det har ikke været nogen nem beslutning at træffe, men som tingene udvikler sig minut for minut ser vi ingen anden udvej,” uddyber Niels Bruus, Head of Marine HR i Maersk overfor CO-Sea Metal Maritime.

  Orienteringen til skibene beskriver problemerne med at få søfarende sikkert både ud og hjem.

  ”Ved fortsat at bede vores ansatte om at rejse, vil vi udsætte dem for høj risiko med fare for at strande i situationer, hvor vi vil være ude af stand til at hjælpe dem. Vores håb er, at vi ved at aflyse de planlagte besætningsskifter også vil minimere risikoen markant for utilsigtet at få corana-virus om bord,” hedder det i orienteringen til skibene fra rederiet.

  Maersk vil i løbet af ugen gå i dialog med Metal Maritime for at finde “konstruktive løsninger” for de medarbejdere, der er berørt af beslutningen.

  ”Vi har siden først i sidste uge været i tæt kontakt med rederierne – herunder også Maersk – om både situationens udvikling og diverse tiltag, som rederierne overvejer. Tilgangen er, at det her er en krise-situation, som vi fra hver side af bordet må finde konstruktive løsninger på,” siger Ole Philisen, formand for Metal Maritime i en pressemeddelelse og fortsætter:

  ”Umiddelbart er vi rigtig glade for, at søfarende ikke sendes ud på rejser nu, hvor ingen kan sige, hvordan verdens tilgang til grænselukninger vil være. Og når alt kommer til alt, vil enhver rejse betyde større eksponering for at blive smittet eller blive smitte-spreder. Så set ud fra den enkelte søfarendes sikkerhed, er Maersks tiltag det rigtige, set med mine øjne.”

  Kilde: Metal Maritime

  (Visited 12 times, 1 visits today)