Krydstogtchef ser mørkt på fremtiden

  0
  REKLAMA

  Der var lagt op til en rekordsæson for anløb af krydstogtskibe i København. Helt præcist havde Cruise Copenhagen tilsagn om 349 anløb.

  “Det er i den nuværende situation svært at se, at vi kan nå blot halvdelen af de planlagte anløb. Jeg håber det, men inderst inde tror jeg det nok ikke,” siger Claus Bødker, der er direktør for Cruise Copenhagen i Københavns Havn til Maritime Danmark.

  Højsæsonen for anløb er juni, juli og august, men allerede nu er det mere end tvivlsomt, om de store amerikanske rederier vil sende deres krydstogtskibe over Atlanten i en sæson, der formentlig aldrig rigtig når at komme i gang på grund af corona-krisen.

  “Hvis der sker en hurtig reduktion i antallet af smittede og restriktionerne lempes, så kan de tyske og engelske krydstogtrederier forholdsvis hurtigt kommer hertil, fordi de sejler fra tyske og engelske havne,” siger Claus Bødker, der ikke tror, at de store fortrinsvis amerikanske turn-around skibe kommer til Europa.

  Om konsekvenserne for krydstogtbranchen på længere sigt i lyset af corona-krisen siger direktøren.

  “Det kan kun tiden vise. Branchen har tidligere vist at den kan komme tilbage efter kriser. Det så vi efter Costa Concordias forlis og i kølvandet på finanskrisen. Men hvor lang tid, der vil gå, er umuligt at sige noget om”.

  (Visited 2 times, 1 visits today)