Ingen krydstogtgæster til Aarhus

  0
  REKLAMA

  ”Lige nu kan vi se, at der ikke vil anløbe krydstogtskibe i Aarhus før allertidligst 30. april. Det betyder, at de to første måneder af årets krydstogtsæson i Aarhus derfor er aflyst, og den periode vil muligvis blive forlænget,” fortæller kundechef Nicolai Krøyer, der påpeger, at skibene teoretisk set godt kan anløbe havnen, idet Aarhus havn har modtagepligt af skibe, men at besætningerne og passagererne naturligvis ikke må gå i land.

  ”Men jeg vil mene, at det kun er et teoretisk perspektiv. Jeg kan ikke forestille mig, at et krydstogtskib sejler hertil, hvis ikke der er mulighed for landgang,” siger Nicolai Krøyer.

  Han har en fornemmelse af, at endnu flere krydstogtanløb kan ske at blive annulleret, idet både passagererne og rederierne aktuelt er meget afventende på grund af den internationale corona-krise.

  Nicolai Krøyer oplyser desuden, at skibsbesætninger fra udenlandske fragtskibe kun kan komme i land, hvis der er helt særlige behov. Og det Østjyllands Politi, der er myndighed i forhold til behovsvurderingen.

  Men havnen er fortsat åben for de normale erhvervsrelaterede havneaktiviteter.

  Kilde: Aarhus Havn

  (Visited 2 times, 1 visits today)