DFDS gør brug af regeringens hjælpepakke

  0
  REKLAMA

  Det er medarbejdere, der til dagligt arbejder på Pearl Seaways eller Crown Seaways, der nu sendes hjem med fuld løn. DFDS er dermed blandt de første virksomheder, der får glæde af regeringen og arbejdsmarkedets parters hjælpepakke.

  “Det har naturligvis store konsekvenser for en færgerute som arbejdsplads og forretning, at skibene lægges op.  Vi er derfor utroligt lettede over, at arbejdsmarkedets parter på rekordtid er lykkedes med at aftale en hjælpepakke, der i høj grad kommer medarbejderne på Osloruten til gode,” skriver rederiets topchef, Torben Carlsen i en mail til medarbejderne og fortsætter:
   
  “Hjælpepakken, der foreløbig gælder indtil 9. juni, betyder nemlig, at langt de fleste besætningsmedlemmer kan sendes hjem med løn under oplægningen.”

  I alt 6-700 medarbejdere er beskæftiget på færgerne og heraf sendes altså 500 hjem, oplyser kommunikationschef Gert Jacobsen til Maritime Danmark.
  “De besætningsmedlemmer, der ikke sendes hjem, skal hjælpe med at gøre Pearl og Crown klar til oplægning. Det er dele af driftsbesætningen og dele af cateringbesætningen,” skriver direktøren.

  Regeringens hjælpepakke indebærer bl.a. at medarbejderne selv skal bidrage ved at afholde en uges ferie i perioden og derudover stå til rådighed for at blive kaldt tilbage på arbejde, når behovet opstår.

  “Jeg er utrolig glad for, at vi på denne måde kan nøjes med at sætte arbejdspladsen på pause indtil situationen igen har normaliseret sig. Jeg vil også meget gerne benytte lejligheden til at takke alle jer ombord og på land, der har sikret, at skibene har sejlet støt og sikkert og kunderne har fået den normale gode service selv under de meget vanskelige vilkår, som Covid-19 –krisen har givet.” skriver Torben Carlsen.

  Nedlukningen vil også berøre DFDS-ansatte på land. Men hvor mange, det drejer sig om, har rederiet endnu ikke overblik over.

  Kilde: DFDS
          

  (Visited 5 times, 1 visits today)