Viking sætter omsætningsrekord efter opkøb

  0
  REKLAMA

  Viking Life-Saving Equipment kommer stærkt ud af 2019 med en omsætningsfremgang på 750 mio. kr. og et resultat, der steg med 50 mio. kr. til 205 mio. kr. efter opkøbet af Norsafe AS, der nu er fuldt ud integreret i koncernen med hovedsæde i Esbjerg.

  Omsætningen i selskabet blev med knap 2,8 mia. kr. den højeste nogensinde for selskabet efter det første hele år med den norske producent af liv- og redningsbåde fuldt integreret.

  “Vi har præsteret vækst i omsætning og overskud, ikke kun fordi vi har opkøbt et stort selskab, for fremgangen er bredt fordelt på alle forretningsområder. Målt på både økonomi og den menneskelige dimension er integrationen af Norsafe forløbet meget fint, og ude i verden har et antal lokationer fået et løft på grund af sammenlægningen. Det gælder for eksempel i Singapore, Dubai og i Rotterdam, og vi har fået større tilstedeværelse i Japan, hvor Norsafe var klart størst, siger Viking’s administrerende direktør, Henrik Uhd Christensen.

  I bestræbelserne på at kunne tilbyde sine kunder et one stop shop-koncept indenfor alle aspekter af maritimt sikkerhedsudstyr købte Viking i 2019 Drew Marine FSR med hovedsæde i Rotterdam.

  “Dermed udbygger Viking sin position inden for service af brandslukningsudstyr, Marine Fire Service (MFS), til at være en af verdens førende på området med flere end 100 specialuddannede teknikere fordelt på flere end 40 lokationer,” skriver selskabet.

  Viking’s største segmenter er fragtskibsmarkedet, krydstogtskibe og færger samt offshore, og af dem leverer passagermarkedet fortsat den højeste vækst, oplyser selskabet.

  “Med udbruddet af coronavirus i Kina og spredningen til et stort antal lande har krydstogtindustrien dog også de mest usikre fremtidsudsigter ved indgangen til 2020,” konstaterer Viking.

  Viking beskæftigede i fjor i gennemsnit 2.921 medarbejdere og havde en egenkapital på godt 1,1 mia. kr.
  Opkøbene af to virksomheder inden for kort tid og omkostninger til integration har dog også betydet, at koncernens gæld er vokset i 2019.

  Kilde: Viking

  (Visited 3 times, 1 visits today)