Fiskere har fået ny overenskomst

0
fisk
REKLAMA

Ny overenskomst i fiskeriet sikrer blandt andet 20 procent i pensionsindbetaling til alle, fem ugers ekstra sygeløn til fiskere med arbejdsskader og en lønstigning.

En stigning i fiskernes garantiløn på fire kroner i timen per år i 2020, 2021 og 2022, stigning i pensionsbidrag til 20 procent og fuld pension til lærlinge over 18 år.

Det er blandt de vigtigste overskrifter i den overenskomst, 3F Transport, Danmarks Fiskeriforenings Producent Organisation og Danmarks Pelagiske Producentorganisation, netop har landet for en treårig periode.

Det skriver Fagbladet 3F.

Ansatte fiskere – partsfiskere – får løn beregnet som en del af fangsten. Men hvis der har været en dårlig fangst, er fiskerne sikret garantibetaling, og det er den, der de kommende tre år stiger med i alt 12 kr. i timen.

3F’s forhandler og forhandlingssekretær i 3F Transport Karsten Kristensen, er glad for aftalen.

“Resultatet er en flot fangst for fremtiden, fordi såvel unge, kommende pensionister og fiskere, der rammes af en arbejdsskade får mærkbare forbedringer,” siger Karsten Kristensen.

Ud over de kontante stigninger på løn og pension, udvides perioden med sygeløn ved arbejdsskader fra otte til 13 uger.

Karsten Kristensen pointerer, at aftalen gør det mere attraktivt for de unge at søge en fremtid i fiskeriet.

-Vi sikrer, at de sparer op, og den høje sats anerkender, at de er lige så meget værd som deres ældre kollegaer. Og så er jeg er glad for, vi har fået forlænget perioden med sygeløn for fiskere, der bliver ramt af en arbejdsskade. Så sagt på jysk. Den her aftale kan vi og vores fiskere godt være tjent med,” siger han.

Han roser forhandlingsklimaet med arbejdsgiverne og forhandlingerne, der er foregået hos Danmarks fiskeriforening.

Også arbejdsgiverne er tilfredse med den nye overenskomst for fiskeriet:

-I fiskeriet er vi om nogen optaget af at få flere unge ind i erhvervet. Derfor er det også vigtigt, at de har gode forhold inklusiv en fremsynet pensionsordning, og det er den nye aftale med til at sikre, siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, der sammen med Danmarks Pelagiske Producentorganisation repræsenterer arbejdsgiverne.

Der er tale om en god og afbalanceret aftale, påpeger Svend-Erik Andersen.

-Vi har tradition for et godt og konstruktivt samarbejde med 3F om at sikre de bedste arbejdsforhold på fiskeriområdet, og det bekræfter aftalen. Der er god grund til at være tilfreds,” siger han.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Fagbladet 3F).

(Visited 6 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here