Krydstogtrederi polstrers sig med kontanter

  0
  REKLAMA

  “På grund af den fortsatte usikkerhed omkring Covid-19 coronavirus har Norwegian Cruise Line Holdings taget det proaktive skridt at sikre sig ekstra likviditet,” forklarer rederiet i en børsmeddelelse om den 675 mio. dollar store kreditfacilitet, der er ydet mod sikkerhed i krydstogtskibet Norwegian Epic.

  Norwegian Cruise Line Holding havde lørdag sammen med Caribbean Cruises og Carnival Corp – “The Big Three” blandt krydstogtrederierne – et møde med vicepræsident Mike Pence, der er sat i spidsen for corona-indsatsen i USA, for at drøfte den alvorlige situation.

  Krydstogter bliver aflyst i stor stil, krydstogtskibe kæmper for at finde havne, der vil tage dem ind, og bookingerne af krydstogter i 2021 0g 2022 er faldet med 40 pct. Dertil kommer, at kurserne på rederiernes aktier styrtdykker.

  Kursen på Carnival Corp aktien har således mistet ca. en tredjedel af sin værdi siden sidste tirsdag og blev i går noteret til 21,74 dollar. Det er blot halvdelen af aktiens værdi for en måned siden.
  I samme tidsrum er Norwegian Cruise aktien reducerer fra en værdi på godt 53 dollar til knap 20 dollar.

  Og lige nu er det svært at se enden på nedturen for krydstogtrederierne, hvis produkt er karakteriseret ved rigtig mange mennesker forsamlet på ganske lidt plads. Ikke noget godt salgsargument i corona-tider.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 6 times, 1 visits today)