Absalon med i NATO’s stående flådestyrke

  0
  REKLAMA

  ”Den danske deltagelse understreger vores evne og vilje til at bidrage til NATOs militære opgaveløsning på havet. Som en af verdens største søfartsnationer mener jeg, at vi har en særlig forpligtigelse til at tage ansvar. Vores søværn er anerkendt som kompetent og samarbejdende – og derfor er det et stærkt bidrag vi sender, ” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

  I april deltager styrken i den store Joint Warrior øvelse, som foregår i og omkring Skotland.

  Den danske deltagelse i NATO-flådestyrken med Absalon varer i to måneder.

  FAKTABOKS

  SNMG1 står for ”Standing NATO Maritime Group1” og er den ene af fire stående flådestyrker i NATO-regi. Formålet med styrken er, at NATO har en flådestyrke på højt beredskab, som kan indsættes med kort varsel ved konflikter, ulykker eller andre behov.

  Styrken er sammensat af skibe fra en række forskellige NATO lande. SNMG1 består som regel af mellem fire-seks krigsskibe samt et genforsyningsskib. Traditionelt patruljerer SNMG1 i Atlanterhavet, Nordsøen, samt Østersøen, men har flere gange været indsat i militære operationer uden for det traditionelle operationsområde, eksempelvis anti-pirateri ud for Afrikas Horn.

  I de perioder hvor styrken ikke bruges i en konkret konflikt eller indsats mv., øver styrken sig i samarbejde på tværs af deltagerlandene i forskellige discipliner. SNMG1-styrken opererer, træner og øver således på daglig basis, sådan at NATO’s flådestyrker altid er klar.

  Kilde: Søværnet

  (Visited 6 times, 1 visits today)