Anbefaler større tobis-kvote i år

0
Arkivfoto
REKLAMA

Hvert år på denne tid venter industrifiskerne spændt på, hvor mange tobis det internationale Havforskningsråd, ICES anbefaler, der må fanges i denne sæson. Spændingen er udløst, idet ICES har offentliggjort sin rådgivning for tobisfiskeriet for 2020, og der er udsigt til et lidt større fiskeri efter tobis sammenlignet med sidste år.

Det vigtigste fiskeområde for tobisfiskeriet er Dogger Banke i den centrale del af Nordsøen (Område 1). Her anbefaler ICES i 2020 en samlet fangst på 113.987 tons. I 2019 var anbefalingen en fangst på 91.916 tons.

For områderne 2 og 4, hvor der sidste år var en nul-kvote, er der ifølge ICES i år mere at hente.

For Område 2, der ligger langs den jyske vestkyst, lyder anbefalingen for tobisfiskeriet i 2020 på en samlet fangst på 62.658 tons. For Område 4,  ved den britiske kyst, lyder anbefalingen på en samlet fangst på 39.611 tons.

For område 3, som primært er i norsk farvand anbefaler ICES en fangst på 155.072 tons med omkring 12.000 tons afsat til de danske fiskere.

Fiskerne kan nu vente på, at de endelige kvoter for tobis i 2020 fastsættes af EU-Kommissionen . De ventes offentliggjort i slutningen af marts måned. Sæsonen for tobisfiskeriet åbner 1. april.

(Visited 3 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here