Virusfrygt på tysk krydstogtskib i Norge

  0
  REKLAMA

  Krydstogtskibet ligger tirsdag formiddag ved kaj i Haugesund og afventer svar fra laboratoriet. Det skulle ifølge planen have forladt Haugesund mandag, men efter anmodning fra rederiet har krydstogtskibet fået lov til at blive liggende, indtil der indløber svar fra laboratoriet, skriver NRK.

  De to passagerer der er testet for COVID-19 virus, befinder sig i karantæne om bord på krydstogtskibet, og embedslægen i Haugesund Kommune vurderer ikke umiddelbart, at der er risko for skibets øvrige passagerer, hvis det viser sig at de to karantæneramte skulle er smittet med COVID-19.

  Erfaringerne fra andre krydstogtskibe er dog ikke de bedste, da passagerer og besætningsmedlemmer lever meget tæt sammen på et krydstogtskib. Omvendt er hygiejnen i top på et krydstogtskib – hvilket trækker i den modsatte retning.

  De to passagerer, der begge er tyske statsborgere, var for en uge siden i tæt kontakt med en tredje person, ligeledes tysker, der nu er konstateret smittet. Kontakten fandt ikke sted om bord på krydstogtskibet.

  De to tyskere vise ingen umiddelbare tegn på at være ramte af virussen.

  Mere end 3.100 mennesker er indtil nu døde som følge af virussen, heraf langt de fleste i Kina.

  Redaktionen

  (Visited 6 times, 1 visits today)