Ekspeditionsskibe sikrer Hurtigruten rekord

  0
  REKLAMA

  Omsætningen steg fra 5,4 milliarder norske kroner i 2018 til 6 milliarder norske kroner sidste år, mens bundlinjen strøg i vejret fra 50 millioner norske kroner i 2018 til nu 473 millioner norske kroner.

  Hurtigruten har store forventninger til rederiets to ekspeditionskrydstogtskibe Roald Amundsen og Fridtjof Nansen, der begge blev taget i brug sidste år. Ifølge Hurtigruten er der meget stor interesse for at sejle med de to skibe, og COVID-19 krisen har indtil videre ikke ramt denne del af krydstogtmarkedet.

  Mindre begejstrede for de nye krydstogtskibe er Kleven værft, der har tabt en formue på at bygge de to skibe. Værftet havde håbet på, at de kompetencer medarbejderne tilegnede sig i forbindelse med bygningen af de to skibe ville udløse en strøm af nye ordrer på tilsvarende skibe. Dette er dog ikke sket.

  Hvad COVID-19 krisen angår, er efterspørgslen på rederiets hovedprodukt, færgerne langs den norske kyst, indtil videre heller ikke påvirket af virus angsten.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)