Kinesisk destroyer retter laser mod US-fly

  0
  REKLAMA

  Hændelsen fremgår af en erklæring udsendt af det amerikanske forsvarsministerium fredag. Heri beskriver amerikanerne den kinesiske adfærd som ”farlig og uprofessionel”.

  Kineserne afviser kritikken og siger, at den kinesiske destroyer – 161 Hohhot – deltog i en øvelse, da det amerikanske fly pludselig nærmede sig med høj fart. Destroyerens brug af våbensystemerne om bord var ifølge kineserne i fuld overensstemmelse med almindelig praksis.

  Amerikanerne dramatiserer bevidst hændelsen for at tegne et fjendebillede af kineserne – med det mål at sikre det amerikanske forsvar større bevillinger, hedder det i en kinesisk kommentar til hændelsen.

  Der har de seneste år løbende været mindre sammenstød mellem amerikanske og kinesiske enheder.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)