Vale søger hjælp til bekæmpelse af oliespild

  0
  REKLAMA

  Ifølge rapporterne blev skibet sejlet på grund på en sandbanke onsdag morgen, da det begyndte at krænge faretruende. Vale, der ejer lasten af jernmalm om bord på det 300.630 dwt. store skib, har bedt den brasilianske oliegigant Petrobras om at sende et miljøskib afsted til Stellar Banner for at opsamle eller inddæmme eventuelt oliespild fra skibet.

  De brasilianske myndigheder har godkendt, at skibet bliver forsøgt flyttet ind til kysten. Noget der synes at være en enorm opgave for bjærgningsselskabet Ardent, der er hyret af Polaris Shipping, givet at skibet er lastet med 275.000 tons jernmalm, der skulle være transporteret til Kina.

  Vale oplyser, at selskabet i lighed med Polaris også har hyret eksperter til at fremskynde planen for fjernelsen af olie og udlægge flydespærringer for at inddæmme eventuelle større udslip.

  Polaris Shipping, der ejer og driver skibet, sagde torsdag, at skibet ramte havbunden i et lavvandsområde, da det var på vej ud af kanalen ved havnen i byen Maranhao, der ligger i det nordlige Brasilien.

  “Som et resultat af hændelsen, skete der skader på nogle ballasttanke og tomme lastrum,” udtalte Polaris Shipping med en tilføjelse om, at rederiet endnu ikke kendte omfanget af skaderne.

  Rederiet påstod torsdag, at rapporter om oliespild fra skibet var “spekulative”.
  De 20 besætningsmedlemmer, der var om bord på skibet, er forlængst blevet evakueret.

  Kilde: TradeWinds

  Se de første videooptagelser fra skibet her.

  (Visited 4 times, 1 visits today)