No-deal kan ramme fiskeriet i norsk farvand

0
Det kan ramme dansk fiskeindustri ekstra hårdt, hvis EU's aftale med Norge påvirkes af en evt. no-deal
REKLAMA

De danske fiskere lander årligt fisk fra britisk farvand til en værdi på omkring én mia. kroner.  Det er tæt på en tredjedel af hele den samlede landingsværdi i dansk fiskeri. Derfor er det afgørende vigtigt for den danske fiskeindustri og de lokalsamfund, der er afhængige af industrien, at det lykkes EU’s chefhandler Michel Barnier at lande en aftale med briterne, der fortsat giver adgang til britisk farvand. Sker det ikke, så er der en risiko for, at den økonomiske nedtur ikke kun afgrænser sig til tabet af omsætningen fra britisk farvand. Det kan også have den meget ubehagelige sideeffekt, at den omsætning danske fiskere henter i norsk farvand også kan påvirkes.  Danmark henter en landingsværdi på ca. 500 mio. kroner i norsk zone, og den kan muligvis være i fare, hvis der ikke landes en fiskeriaftale med briterne. EU’s fiskeriaftale med Norge er hængt op på, at norske fiskere har adgang til den nuværende EU-zone, hvor britisk farvand er inkluderet.

Det scenarie gør det endnu mere vigtigt, at Michel Barnier, som lovet, holder fast i kravet om at EU’s fiskere fortsat skal kunne fiske i britisk farvand efter 31.12.2020.

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here