Cuba måtte købe tankskib for at få olien

  0
  REKLAMA

  Den cubanske regeringen besluttede simpelthen at købe tankskibet, der efterfølgende kunne losse olien i landet, der kun producerer 32 pct. af sit eget forbrug. Resten må importeres, primært fra Venezuela.

  Efterfølgende blev skibet solgt tilbage til den tidligere ejer igen, fortalte Cubas transportminister, Eudardo Rodriguez på cubansk stats-tv onsdag.
  Han afviste at sætte navn på skibet eller fortælle, hvornår transaktionen fandt sted, ligesom han heller ikke bekræftede, at olien kom fra Venzuela.

  “Vi havde nået et punkt, hvor vi blev nødt til at købe skibet, der lå tæt på vores kyst, fordi ejeren nægtede at gå i havn med olien om bord,” sagde han og beklagede sig over, at de blev nødt til at bruge af deres begrænsede ressourcer til den slags.

  Men ejeren af skibet har haft god grund til at nægte leverancen. USA sanktionerede i december flere tankskibe, der havde forbindelse til det venezuelanske olieselskab, PDVSA, og forsøger at presse Cuba til at stoppe med at støtte regimet i Venezuela bl.a. gennem import af olie fra landet, der mere eller mindre er faldet helt fra hinanden.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 7 times, 1 visits today)