Rekord-stor del af containerflåden arbejdsløs

  0
  REKLAMA

  Selvom den kinesiske industri så småt er ved at komme i gang igen – og dermed efterspørgslen på containerkapacitet – vil der ifølge analyseinstituttet fortsat gå flere uger, inden niveauet er tilbage på normalen.

  “Over de sidste tre uger er mellem 30 pct. og 60 pct. af den ugentlige udgående kapacitet blevet trukket fra Asien-Europa ruterne, Stillehavs-ruterne og de intra-regionale ruter,” skriver Alphaliner.

  Og ifølge Clipperdata spreder konsekvenserne sig til at andre havne verden over, der ikke får besøg af det sædvanlige antal containerskibe, fordi der simpelthen er mindre at sejle med.

  “Hvis de kinesiske havne hverken læsser eller losser containere, er der ingen grund til at stoppe ved de havne, hvor lasten enten skulle komme fra eller gå til,” siger containerskibs-analytikeren James Caldwell til TradeWinds.

  Han peger på, at den aktuelle situation også forværres af de stadig større containerskibe.
  “Et aflyst havneanløb har nu en større indflydelse på den tilgængelige kapacitet,” siger han.

  Med en ledig kapacitet på mere end 2 mio. teu overhaler coronavirussens påvirkning de tidligere rekorder på 1,52 mio. teu på grund af finanskrisen i 2009 og 1,59 mio. teu i kølvandet på den sydkoreanske rederigigant Hanjins kollaps i 2016.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 2 times, 1 visits today)