Kokainskib frigives efter ransagning

  0
  REKLAMA

  I halvanden uge har politiet haft travlt med at ransage containerskibet, der i første omgang blev sejlet til Kalundborg og efterfølgende til Aarhus, hvorfra det nu bliver frigivet til rederiet.

  “Det har været en ret stor opgave, fordi Duncan Island måler 178 meter, og på sådan et skib kan der være rigtig mange containere. Dem har vi skullet ransage,” siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise.

  Han vil af hensyn til efterforskningen ikke på nuværende tidspunkt komme ind på, hvad der er fundet på skibet under ransagningen.

  “Vores efterforskning viser, at der ikke er grundlag for at opretholde varetægtsfængslingen af de fleste af besætningsmedlemmerne. Derfor bliver 23 af de 24 anholdte fra skibet nu løsladt,” siger Dannie Rise.

  Det 24. besætningsmedlem, en 48-årig lette, vil torsdag blive fremstillet i Københavns Byret med begæring om forlængelse af varetægtsfængslingen. I den forbindelse vil Københavns Politi begære lukkede døre. 

  I alt 27 blev anholdt under aktionen den 15. februar, hvor politiet i en koordineret aktion til havs og til lands, efter at tre personer var sejlet ud fra Spodsbjerg på Langeland i en lille lystbåd og samlede “ikke under 100 kilo kokain” op, der var blevet smidt over bord fra containerskibet.

  De tre personer blev efterfølgende anholdt, efter at de havde pakket kokainen ned i bagagerummet på en bil med henblik på at transportere den videre.

  De 24 besætningsmedlemmer på skibet blev senere på dagen anholdt i dansk farvand syd for Gedser. 

  De tre mænd, der samlede kokainen op på havet – to letter og en russer – sidder varetægtsfængslet foreløbig frem til den 12. marts, skriver politiet i en pressemeddelelse.

  Duncan Island blev bygget i 1993 på det daværende Danyard i Frederikshavn. Skibet har en kapacitet på 434 teu og er ifølge Baltic Shipping ejet og drevet af Ecuadorian Line i Miami, Florida.

  Kilde: Københavns Politi

  (Visited 8 times, 1 visits today)