Coronavirus har allerede fjernet væksten

  0
  REKLAMA

  Faldet på 1,7 mio. teu svarer til 1 pct. af det totale volumen, der blev transporteret i 2019 og dermed er der allerede nu – inden der er styr på den om sig gribende virus – udsigt til, at den vil reducere den globale vækst med mindst 1 pct. i 2020.

  “En anden måde at se det på er, at den totale containervolumen steg med 0,7 pct. i 2019. Coronavirussen har således elimineret mere end hele den globale vækst i 2019,” hedder det i den seneste ugerapport fra Sea-Intelligence.

  Reduktionen kommer også til at smitte af på havne og terminaler, hvor transporterede containere i snit bliver flyttet 3,5-4 gange. Med 1,7 mio. færre containere betyder det en reduktion i antallet af handlinger på mellem 6 og 6,8 mio. teu.

  “I øjeblikket ser vi, at containerrederierne forsøger at afbøde det lave containervolumen i kinesiske havne gennem aflysninger af sejladser. Hvis det fortsætter, kan det resultere i globale stop for forsyninger til detailforretninger. Produktionen i Europa og Nordamerika kan også begynde at falde, da nogle af dem også er afhængige af at få leveret kinesiske halvfabrikata,” udtaler Bimco´s shipping chefanalytiker, Peter Sand i en rapport, der blev udsendt fredag.

  Kilde: Splash

  (Visited 2 times, 1 visits today)