Maersk løfter sløret for chefernes løn

  0
  REKLAMA

  Det samlede vederlag på 38 mio. kr. bringer topchefen for verdens største containerrederi ind på en fjerdeplads over de bedste direktørlønninger i Danmark.

  Han overgås af den lønførende topchef for Lundbeck, Deborah Dunsire, der sidste år kunne glæde sig over en indtjening på 57 mio. kr. Novo Nordisk topchefen Lars Fruergaard Jørgensen fik 55 mio. kr., mens Carlsbergs Cees´t Hart indkasserede 50 mio. kr.

  Af rapporten om lønningerne til topledelsen og bestyrelsen fremgår det, at bestyrelsen vil kigge på forholdet mellem den faste løn og den præstationsafhængige del.

  “I tråd med vores strategi er vores ambition at transformere forretningen, så den bliver mindre påvirket af eksterne faktorer. I denne forbindelse agter bestyrelsen at gennemgå den overordnede vederlagsstruktur med fokus på at styrke sammenhængen mellem løn og resultater,« skriver Maersk i vederlagsrapporten.

  Den næstbedst lønnede i direktionen er Morten H. Engelstoft, der er CEO for APM Terminals, der i alt tjente 20,2 mio. kr. stærkt forfulgt af den afgående CFO Carolina Dybeck Happe, der står til 19,5 mio. kr. Da hun skiftet job til General Electric får hun dog ikke glæde af aktie optioner og tildelinger til en samlet værdi på 5 mio. kr.

  Formanden for Maersk bestyrelsen, Jim Hagemann Snabe, honoreres med 7 mio. kr. for sin indsats, hvilket ifølge Finans er et rekordhøjt honorar til en bestyrelsesformand i Danmark, mens næstformanden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, modtager 1,9 mio. kr. De menige medlemmer af bestyrelsen honoreres med 950.000 kr. årligt.

  De samlede omkostninger til direktionen i Maersk, incl. de afgåede medlemmer, udgjorde i fjor 137,6 mio. kr.

  Kilde: Maersk

  (Visited 2 times, 1 visits today)