Maersk åbner i plus efter opkøb og regnskab

  0
  REKLAMA

  Maersk aktien har siden nytår været under hårdt pres, hvor B-aktien har tabt ca. 12 pct. af værdien, men rettede sig en smule her til morgen, hvor investorerne har haft to nyheder at forholde sig til.

  Den ene er regnskabet for 2019, der ganske vist viste en stigning i driftsindtjeningen (EBITDA) på ca. 14 pct. til 5,7 mia. dollar, men med en afmatning i 4. kvartal og med ganske usikre forventninger til 2020 på grund af coronavirus, bunkerpriser og den generelle afmatning i verdensøkonomien.

  Den anden nyhed, der breakede i går efter børsens lukning, var opkøbet af den amerikanske varehus- og logistikvirksomhed Performance Team for 3,8 mia. kr. Et et vigtigt skridt i Maersk´s transformation til et rent transport og logistik gigant, der gerne vil brede sig i værdikæden på land.

  “Der er nogle plusser i forhold til opkøbet og nogle minusser i forhold til forventningerne til 2020, men jeg tror ikke helt, markedet er villigt til at straffe så meget for coronavirussens usikkerhed givet det positive nyhedsflow, der også har været,” siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank til Børsen og fortsætter:

  “Opkøbet giver medvind til aktien, men den lavere vækst giver modvind.” 

  Her en time efter åbningen af handlen er medvinden tilsynelandende stærkest, men dagen er endnu ung.

  (Visited 2 times, 1 visits today)