Politi border smugler-skib ved Gedser

  0
  REKLAMA

  I alt tre mænd blev anholdt på Langeland for at have medvirket til indsmuglingen, mens de øvrige 24 anholdte er besætningsmedlemmerne på det Bahamas-flaagede fragtskib, der nu ligger i Kalundborg Havn. Ingen af de anholdte på skibet er ifølge TV 2 danske statsborgere.
  De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhøj i Dommervagten i København søndag formiddag.

  “Det er en større politiaktion, som kun kan udføres på grund af et godt samarbejde med vores danske og internationale politikolleger. Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked. Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag,” siger centerchef for Center for speciel efterforskning, politiinspektør Dannie Rise og fortsætter.
   
  “Der ligger nu en større efterforskning forude, derfor kan sagen sagtens udvikle sig og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger Dannie Rise.

  Ifølge TV 2 har skibet i de den seneste måned sejlet i Syd- og Mellemamerika, inden det satte kurs mod nord og ankom til Helsingborg fredag. Her lå det i ca. otte timer, inden det afsejlede og gik ned gennem Storebælt, hvor det aflæssede narko ved Langeland og efterfølgende blev bordet af en gruppe danske politifolk.

  Der er endnu ingen oplysninger om, hvor meget narko, der er fundet om bord.

  Duncan Island blev bygget i 1993 på det daværende Danyard i Frederikshavn. Skibet har en kapacitet på 434 teu og er ifølge Baltic Shipping ejet og drevet af Ecuadorian Line i Miami, Florida.

  Redaktionen

  (Visited 1 times, 1 visits today)