Maersk Tema bordet af pirater i Guinea Golften

  0
  REKLAMA

  Det er organisationen Maritime Domain Awareness for Trade-Gulf of Guinea (MDAT-GoG), der har adviseret om det mulige angreb. Ifølge sikkerhedskonsulentfirmaet Ambrey er det angrebne skib Maersk Tema, der er ejet af Peter Doehle og opereres af den tyske Schulte Group.

  Skibet var undervejs med 19,4 knob umiddelbart før, det blev angrebet. Herefter blev farten sat ned, kursen ændret og det begyndte at drive.

  Ifølge Dryad Global menes to pirater at have bordet skibet, mens besætningen angiveligt har forskanset sig i beskyttelsesrummet.

  Schultes managementselskab BSM har fortalt TradeWinds, at to piratskibe har kontaktet skibet.
  “Besætningen fulgte nødprotokollen. BSM har rapporteret hændelsen til Guinea Anti-Piracy Reporting Centre og samarbejde med alle relevante maritime myndigheder i området,”.

  Guinea Bugten har gennem de seneste måneder været centrum for en lang række alvorlige piratangreb og kidnapninger.

  Rettelse: Maritime Danmark citerede tidligere TradeWinds for, at skibet er ejet af Schulte Group og opereret af Maersk. Det er ikke korrekt.
  Maersk oplyser, at den eneste tilknytning skibet nu har til rederiet, er navnet. Skibet var tidligere ejet af Maersk, men sejler i dag ikke for Maersk eller har Maersk-mandskab om bord. Maritime Danmark beklager fejlen.

  Kilde: TradeWinds

  (Visited 4 times, 1 visits today)