DR og DFPO er ikke enige om udsmid

0
Arkivfoto
REKLAMA

De danske fiskere har mildt sagt ikke haft hænderne oppe over hovedet i begejstring over, at de nu skal leve med at kameraer overvåger dem i deres andet hjem, når de fisker i Kattegat.  De har med tydelig røst gjort opmærksom på, at det ikke er spiseligt for dem, og at det bør tages af bordet igen. Derfor er det ikke en god historie for fiskerne, at DR i et indslag hævder, at danske fiskere i større omfang smider de mindste torsk tilbage i havet, selvom det er i strid med EU’s regler. DR siger på baggrund af tal fra DTU Aqua, at fiskerne i 2016 smed 10 kilo små torsk tilbage i havet for hver 100 kilo, de hev indenbords. Det tal var i 2018 steget til 12 kilo.

I Danmarks Fiskeriforening anerkender man tallene fra DTU Aqua, men fiskernes formanden er ikke enig i den måde DR tolker tallene på.

– Der er tale om en meget indviklet sag, hvor tal og udvikling i høj grad bliver fordrejet og twistet. Udsagnet om, at der er et stigende udsmid, er forkert. Ser man på de faktiske tal i tons, så falder udsmidet af torsk fra 2016 til 2018, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening ifølge FiskeriTidende.dk

Han peger på, at selvom der faktisk er et fald i faktiske tal, bliver det fremlagt som en stigning. Når DR så alligevel kommer frem til, at der er tale om en stigning, er det fordi, at de regner tallene om til procenter.

– Her er det vigtigt at have øje for, at der jo totalt er blevet fanget betydeligt færre torsk i de danske farvande, og derfor stiger procenten. Procenter kan man ikke bruge til meget i denne sammenhæng, da vi arbejder med meget små mængder, og det fordrejer problemet, siger Svend-Erik Andersen.

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here