Stor interesse for karriere til søs

  0
  REKLAMA

  55 piger og unge kvinder fra hele landet havde torsdag taget turen til Simac i Svendborg for at højre mere om muligheder og få lejlighed til at møde kvindelige rollemodeller, der allerede har valgt en uddannelse som maskinmester eller skibsfører.

  Og indsatsen for at tiltrække flere kvinder bærer tilsyneladende frugt. Maersk oplever en stigning i antallet af kvindelige kadetter.

  “29 procent af vores kadetter, der er startet i januar 2020, er kvinder, og det er en markant stigning i forhold til sidste år. Det er vi rigtig glade for, og vi håber dagen i dag vil få endnu flere til at kigge i vores retning”, siger Niels H. Bruus, Head of Marine HR fra Maersk.

  Også Simac kan se, at det målrettede fokus på at kommunikere til og tiltrække kvinder giver pote:

  ”I dag er et godt eksempel på, at det arbejde, vi har lagt for dagen med at øge synligheden overfor piger, virker. Det er fantastisk at se så mange piger her på skolen i dag. Vi kan allerede mærke en øget interesse. I januar optog vi 19 procent piger på Simac. Til sammenligning optog vi 15 procent sidste år ved samme tid”, siger Nana Høgsland, kommunikations- og marketingkoordinator på Simac.

  Den 18. marts afholdes endnu en inspirationsdag på søfartsskolen Martec i Nordjylland, hvor World Careers og de øvrige involverede slår dørene op for endnu flere unge kvinder.

  Kilde: Danske Rederier

  (Visited 4 times, 1 visits today)