Kulhavn giver nye muligheder i Aabenraa

  0
  REKLAMA

  Den gamle kulhavn, der bl.a. består af 500 meter sammenhængende kajplads med 18 meters vanddybde, er købt af Vattenfall i en handel, der blev underskrevet tirsdag.

  Det nyerhvervede område på 163.000 kvadratmeter bliver lagt sammen med de arealer, der blev købt af Dong i 2015 og som i dag udgør Aabenraa Industrihavn. Dermed kommer havnens areal op på 318.000 kvadratmeter, der åbner for nye muligheder for havnen.

  “Vi har erhvervet en havneplatform, der ikke blot er unik i Danmark – den åbner også attraktive udviklingsmuligheder for virksomheder i hele Nordeuropa og Østersøområdet. Fra 2021 får Aabenraa Industrihavn for alvor potentialet til at tiltrække nye kunder og nye typer af virksomheder og skabe nye arbejdspladser,” siger formand for havnebestyrelsen for Aabenraa Havn, Erwin Andresen.

  Den 18 meter dybe og 500 meter lange havnekaj kan tage imod kæmpestore skibe, men området forventes med den kommende lokalplan som noget særligt at blive godkendt til aktiviteter i miljøklasse 7, som for eksempel omfatter recycling aktiviteter, metalforarbejdning, fremstilling af vindmøller, tung industri og skrot- og affaldssortering mv.

  Havnens nuværende kunder, der har aktiviteter i Aabenraa byhavn, bliver også tilbudt plads på det nye område i industrihavnen, der har hurtigere adgang til motorvejen og dermed til Nordtyskland og Syddanmark.

  Havnedirektør Henrik Thykjær pointerer, at tilbuddet om flytning vil blive givet på baggrund af eget ønske og en tæt dialog med hver enkelt af Aabenraa Havns kunder.

  “Vi har mange hensyn, der skal balanceres. En flytning skal både være ”win” for kunden, ”win” for havnen og ”win” for byen,” siger Henrik Thykjær.

  Kilde: Aabenraa Havn

  (Visited 6 times, 1 visits today)