ECSA: Brexit må ikke få negativ indflydelse

  0
  REKLAMA

  Brexit bør slet ikke få nogen negativ indflydelse på den måde, som shipping hidtil har fungeret på mellem EU-landene inklusiv Storbritannien i de nye aftaler, der nu skal forhandles på plads mellem parterne.

  Det er essensen af den udmelding, der er kommet fra European Community Shipowners’ Associations forud for de – vanskelige – forhandlinger mellem. EU og Storbritannien.
   
  “ECSA insisterer på, at den eneste og mest økonomisk fornuftige fremtid er, at EU og Storbritannien forbliver et integreret og gnidningsfrit shipping-center,” hedder det således i en udmelding fra organisationen.

  “Det er afgørende at sikre, at handlen fortsat kan flyde frit, at der er markedsadgang og let bevægelighed for ansatte og passagerer samtidig med, at de lige konkurrencevilkår mellem EU og Storbritannien bevares,” skriver Martin Dorsman, der er generalsekretær i ECSA, i henvendelsen til parterne.

  Organisationen repræsenterer de nationale rederiorganisationer i EU og Norge, der samlet set kontrollerer 40 pct. af verdens handelsflåde og skaffer arbejde til 2,1 mio. europæere på land og til søs.

  Kilde: ECSA

  (Visited 4 times, 1 visits today)