Så er ny Kattegatforbindelse en realitet

  0
  REKLAMA

  Ruten giver nye muligheder på tværs af Kattegat for godstrafik, turisme og for erhvervsudvikling mellem Østjylland og Vestsverige.

  “Det er ikke alene en vigtig dag for østjyderne, der nu får endnu lettere ved at krydse Kattegat og besøge Sverige. Det er også positivt for Danmark og for vores gode forhold og venskab til Sverige, at vi nu får en færgeforbindelse mellem Grenaa og Halmstad. Det er vigtigt, at vi har en tæt relation til vores nabolande, og at vi har et gensidigt samarbejde med fokus på turisme, handel, vækst og erhverv, hvis vi fortsat skal stå stærkt på den internationale scene. Jeg har derfor kun al mulig grund til at ønske god vind til Stena Line og til de forhåbentlig mange nye passagerer,” sagde transportminister Benny Engelbrecht.

  På havnen i Halmstad, hvor den officielle indvielse fandt sted lørdag, blev færgen modtaget af flere tusind mennekser, heriblandt medlem af Folketinget og Nordisk Råd, Bertel Haarder, der understregede vigtigheden af at styrke det nordiske samarbejde.

  ”Samarbejde på tværs af vores nordiske lande er altafgørende. Vi bliver bedre, når vi samarbejder. Vores verden bliver større, når vi samarbejder. Åbningen af færgeruten mellem Grenaa og Halmstad åbner nye muligheder for samarbejde på tværs af Kattegat på områder som eksempelvis erhverv, uddannelse, kultur og turisme, og jeg glæder mig til at se og bidrage til resultaterne af det,” sagde Bertel Haarder.

  I efteråret 2019 underskrev Halmstad og Norddjurs Kommune aftalen “Kattegatalliancen”, som er et manifest for fremtidige initiativer og regionens udvikling. Stena Line har med den nye færgerute givet startskuddet for etableringen af den nye region og håbet er, at ruten vil bidrage til en positiv udvikling af fragttransporten, og at turismen på hver side af vandet finder nye markeder og muligheder takket være ruten og regionen, skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

  Kilde: Stena Line

  (Visited 6 times, 1 visits today)