Internationale regler skal give klarhed

  0
  REKLAMA

  ”Som det er nu, ser vi desværre, at nogle lande rundt om Nordsøen ikke fuldt anerkender de certificeringer, vi har på vores skibe. Det begrænser vores muligheder for at kunne sejle med op til 24 personer om bord, ligesom vi heller ikke kan udnytte de overnatningsfaciliteter, vi har om bord. Et ensartet, internationalt regelsæt vil give en mere fair konkurrence og være en gevinst for os, siger David Kristensson, der er CEO i rederiet Northern Offshore Service.

  I dag starter et ugelangt møde i FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, hvor nye regler på området netop er et hovedemne.
   
  Danske Rederier deltager på mødet og ser også frem til at få klare regler på området.
   
  ”Vindmølleindustrien boomer, og IP-skibe sejler i pendulfart for at følge med udviklingen. Men reglerne er ikke fulgt med udviklingen, og nu mangler der et internationalt regelsæt på området. Vores medlemmer har brug for at kunne konkurrere på lige vilkår med andre lande, og vi kaster os ind i arbejde for at få udviklet et sæt nye regler,” siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, maritim forskning og miljø i Danske Rederier.
   
  Arbejdet foregår i en arbejdsgruppe under IMO, hvor teknikere fra medlemslandene drøfter mulige og sikre løsninger, og på den baggrund finder frem til et fornuftigt sikkerhedsgrundlag for skibene.
   
  De nye regler forventes at kunne træde i kraft i 2024.

  Kilde: Danske Rederier  

  (Visited 2 times, 1 visits today)