Brexit sker nu – vigtige forhandlinger kan gå i gang

0
Nu kan forhandlingerne om adgang til britisk farvand endelig komme i gang
REKLAMA

Brexit bliver ved midnat en realitet. Briternes udtræden har haft et langt tilløb, efter briterne den 23. juni 2016 valgte at forlade EU. Den lange periode har efterladt de danske fiskere i uvished. De henter hvert år fisk til en landingsværdi på omkring  en mia. kroner i britisk farvand – svarende til tæt på en tredjedel af de danske fiskeres samlede landingsværdi. De danske fiskere har gennem de sidste tre år ventet med tilbageholdt åndedræt på, om de også i fremtiden kan fiske i britisk farvand. Det kan de, som de plejer at gøre, i 2020. Men når overgangsperioden efter 2020 udløber, er der ingen aftale. Der står derfor rigtig meget på spil for de danske fiskere og hele forarbejdningsindustrien, når EU og Storbritannien nu skal forhandle en ny handelsaftale på plads. Det er forhandlinger, som også kommer til at vedrøre fiskeriområdet, som de danske fiskere kan håbe på får en central plads i forhandlingerne.

De danske fiskere kan nu endelig se frem til, at de kan få vished for, hvordan deres muligheder i britisk farvand kommer til at se ud i fremtiden.

Dansk fiskeri kan måske finde optimisme i, at det betyder meget for både fiskerne i EU og de britiske fiskere, at de fortsat kan fiske i hinandens farvande. Fælles adgang vil også have betydning for bæredygtigheden, da et adgang forbudt til britisk farvand vil betyde at fiskeripresset vil stige uhensigtsmæssigt i andre farvande.

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here