Verdens ældste krydstogtskib takker af

  0
  REKLAMA

  Kollisionen skete i 1956, da skibet sejlede ud fra New York og i tæt tåge sejlede ind i Andrea Doria, der nærmest blev kløvet og efterfølgende sank. MS Stockholm blev svært beskadiget, men lykkedes alligevel med at redde 500 passagerer fra det andet skib.

  Siden har skibet haft en farverig karriere under mange navne. Det blev således i 60´erne solgt til det daværende Østtyskland, hvor det blandt andet fungerede som krydstogtskib for kommunistpartiets spidser under navnet Volkerfreundshaft.

  I 80´erne blev det købt af den svenske regering, omdøbt til Fridjof Nansen, og brugt til at huse asylansøgere fra Pakistan, Irak og Syrien.
  Siden har det skiftet navn fra Italia I til Italia Prima til Valtur Prima, inden det i 1994 blev renoveret for 150 mio. euro og skiftede navn til MS Athena.

  I 2008 blev det angrebet af pirater ud for Somalias kyst. Ingen kom dog noget til og skibet slap også uden skrammer.

  Skibet sejler i dag for Cruise and Maritime Voyages med togter fra England til Island, Skotland, Norge og de baltiske lande. Den allersidste rejse er planlagt med afgang fra Hull i England 18. oktober for skibet, der har plads til 550 passagerer.

  Hør hele historien om det nu 72 år gamle skib i videoen herunder.

  Kilde: Travel and Leisure

  (Visited 4 times, 1 visits today)