Fiskere sejler i protest til Aalborg

0
REKLAMA

40 fiskefartøjer vender fredag morgen stævnen væk fra deres sædvanlige fiskerpladser og retter kursen ind mod Aalborg. Det gør de, for at råbe politikkerne op – nok er nok. Kort før årsskiftet annoncerede fiskeriminister Mogens Jensen, at han vil have kameraovervågning på fiskefartøjer i Kattegat. Det er en beslutning, som har bragt fiskerne op i det røde felt, da de ser kameraovervågning som et overgreb og en unødvendig mistænkeliggørelse af fiskeriet. På fredag den 31. januar får de frustrerede fiskere chancen for at få fiskeriminister Mogens Jensen i tale på et stormøde i Aalborg.

Fiskerne håber, at fiskeriministeren vil lytte til et samlet erhverv, og forstå, at det ikke kun handler om kamera. Det handler om at skabe nogle fornuftige arbejdsvilkår, som sikrer, at dansk fiskeri også i fremtiden kan være et erhverv i udvikling og balance.

– Vi håber, at fiskeriminister Mogens Jensen vil lytte til fornuft. Fiskeriet har fået nok! Nok af den konstante mistænkeliggørelse af vores erhverv. Nok af politikere, der lover guld og grønne skove. Nok af konstante beskyldninger om snyd. Og nok af embedsmænd og politikere, der uden at lytte til fiskeriet, træffer afgørelser, der påvirker fiskernes hverdag og deres lyst til at passe deres arbejde, siger Læsø-fisker Thomas Christiansen til Fiskerforum . Han er talsmand for de fiskere, der deltager i sejladsen, og er selv skipper på FN 226 Andrea Klitbo.

Det er de mange regler, som har regnet ned over fiskerierhvervet gennem mange år. Kameraovervågning er endnu regel, som er den dråbe, der får bægeret til at flyde over.

– Gennem de seneste år er vi blevet pålagt den ene regel efter den anden. Vi har tilpasset os de skiftende kvotegrundlag, og arbejdet videre under arbejdsforhold, der bliver besværliggjort fra år til år. Men med udsigten til, at vi skal overvåges med kamera, har vi nået grænsen for, hvad vi kan og vil finde os i. Vi har fået nok, siger Thomas Christiansen, der henviser til de mange regler og restriktioner, som fiskeriet gennem de seneste år er blevet pålagt.

Det er ikke først gang fiskerne foretager protestsejladser. Der har været flere aktioner gennem historien senest i 2014 og 2003 lavede fiskerne sejladser i protest.

Fiskerne sejler samlet fra Hals kl. 4.00, og forventer at ankomme til kajen i Aalborg ca. kl. 7.00.
Det forventes at skibene vil lægge til kaj i området ved Musikkens Hus og Utzon Centeret.
For yderligere informationer kan Thomas Christiansen kontaktes via mail
andreaklitbo@gmail.com eller via tlf. 40188526.
Send evt. en sms, da forbindelsen kan være dårlig på havet.

(Visited 4 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here