Forårsbebuder er tidlig på færde

0
Den danske "kaviar" stenbiderrogn er allerede at finde i fiskerhandlernes kølediske
REKLAMA

Den “danske kaviar” stenbiderrogn er normalt en delikatesse, som vi først ser hos fiskehandlerne, når foråret viser sit milde ansigt. Sådan er det ikke i år. For det lune vintervejr betyder, at du allerede nu kan købe massevis af stenbiderrogn. Det skriver DR på deres hjemmeside.

– Vi kan se på fiskeauktionerne, at der er helt uhørte mængder til salg allerede, siger fiskehandler Rene Trangeled fra Aarhus til DR.

Det varme vand gør, at stenbiderne har forladt deres levesteder i det nordlige Atlanterhav tidligere i år for at gyde ved de danske kyster. Stenbiderfiskeriet efter den eftertragtede rogn er et vigtig supplement til indtægten for mange af de kystnære garnfiskere i de indre farvande. De gode stenbidersæsoner kan sommetider gøre forskellen for fiskerne, om det bliver et godt eller dårligt år på bundlinjen. Stenbidernes tidlige gydetogt kan måske give fiskerne håb om en lidt længere sæson for stenbiderrogn i år.

Sidste år hev de danske fiskere kulsøer, som stenbiderhunnen kaldes, på land til en samlet værdi på 15,9 mio. kroner. I 2018 lød landingsværdien på 17,0 mio. kroner. (kilde Fiskeristyrelsen)

(Visited 2 times, 1 visits today)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here