Flere skibe under dansk flag i 2019

  0
  REKLAMA

  Fremgangen dækker over udviklingen i Dansk International Skibsregister (DIS) og Skibsregistret (DAS) og medregner ikke militærskibe og fiskeskibe, der ikke anses for en del af handelsflåden.

  Stigningen dækker over en fremgang i DIS-registret med 13 skibe til 619 skibe, mens DAS-registret voksede med otte til 112 skibe, viser opgørelsen, som Danske Rederier har foretaget for ShippingWatch på baggrund af data fra IHS Seaweb.

  Ifølge adm. dir. i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, er det politiske tiltag som fjernelsen af registreringsafgiften og udvidelsen af DIS til også at omfatte offshoreskibe, der har gjort det danske flag mere attraktivt.

  “Jeg er rigtig godt tilfreds med, at rederierne kvitterer med at flage flere skibe ind. Det giver Danmark tyngde som søfartsnation ude i verden og indflydelse på de store dagsordner som skal løftes internationalt for skibsfarten ikke mindst på klimaområdet,” lyder det fra Anne H. Steffensen i en skriftlig kommentar til ShippingWatch.

  Danmark har verdens 12. største handelsflåde, men den femte største, hvis danske rederiers skibe, der sejler under fremmed flag, også tælles med.

  Torm toppede med fem skibe i 2019 listen over de rederier, der flagede flest skibe ind, mens Maersk, J. Lauritzen og Evergas A/S var blandt de rederier, der havde en nettoudflagning.

  Kilde: ShippingWatch

  (Visited 5 times, 1 visits today)