Maersk Tankers indfører øremærket barsel

  0
  REKLAMA

  “Vi ønsker at skabe et arbejdsmiljø, der sikrer trivsel, og hvor medarbejderne kan realisere deres fulde potentiale, hvilket indebærer at give dem den nødvendige fleksibilitet til at udføre deres roller som både ansatte og forældre,” siger Prakash Thangachan, der er HR-chef i Maersk Tankers.

  Det nye tilbud, der kan benyttes i barnets første leveår, skal også sikre en mere ligelig fordeling af barselsorloven mellem mænd og kvinder og bidrage til målet om en mere lige fordeling mellem kønnene i arbejdsstyrken, oplyser selskabet.

  “Vi indfører denne nye politik for at give nye forældre yderligere støtte, så de kan koncentrere sig fuldt ud om deres families velbefindende efter barnet er født. Som virksomhed støtter og opmuntrer vi fædre til at tage deres fulde orlov,” siger HR-chefen.

  Maersk Tankers tilbyder i forvejen et “tilbage til arbejde program”, der giver medarbejdere på land, der har holdt mere end 18 ugers barsel mulighed for at arbejde 20 pct. færre timer til fuld løn i op til 26 uger. Det skal sikre en lettere overgang og bidrage til at fastholde medarbejderne i ansættelsen.

  For medarbejdere til søs giver Maersk Tankers minimum en uges barselsorlov og tilrettelægger deres rotation, så de kan få mest mulig tid med den nyfødte.

  Reglerne træder i kraft for børn, der er født eller adopteret fra den 1. januar 2020.
  Kilde: Maersk Tankers.

  (Visited 8 times, 1 visits today)