Aalborg havn på ny kurs med nyt navn

  0
  REKLAMA

  Det er det skærpede fokus på at tiltrække store udenlandske virksomheder, der nødvendiggør navneændringen.

  “Vores formål er at skabe værdi for kommunen, og vi tror på, at øget internationalisering bliver en af de vigtigste nøgler til at realisere vores ambitiøse målsætninger. Men skal vi lykkes med at tiltrække flere udenlandske virksomheder, kræver det, at vi løfter blikket og udvider vores perspektiv. Med det nye navn signalerer vi både internt og eksternt, at vi er et internationalt havneområde, og det er afgørende,” fortæller adm. direktør i Port of Aalborg, Claus Holstein.

  Den nye strategiplan skal på 10 år øge havnens omsætning fra 200 mio. kr. til 400 mio. klr. om året og bidrage med 5.000 arbejdspladser til Aalborg Kommune. Og væksten skal ikke mindst komme fra de nye virksomheder.

  Men det kommer ikke af sig selv. Derfor vil Port of Aalborg i de kommende år investere 2 mia. kr. i nye rammer og faciliteter i havnens erhvervspark i Aalborg Øst.

  “Investeringerne rettes hovedsageligt mod baglandet og dermed vores erhvervspark. Vores opgave handler ikke længere blot om at håndtere gods over kaj, men mere generelt om at skabe rammer, der kan understøtte virksomheders drift og vækst – herunder infrastruktur, moderne lager- og produktionsfaciliteter og andre logistikmuligheder som eksempelvis jernbanen,” siger Claus Holstein.

  Allerede i år ventes Port of Aalborg at investere 200 millioner kroner i rammerne på Østhavnen.

  Kilde: Port of Aalborg

  (Visited 4 times, 1 visits today)