Dyrere at sejle gennem Den Persiske Golf

  0
  REKLAMA

  Kilder i markedet vurderer, at krigstillæggene i øjeblikket gør det op til 300.000 dollar dyrere at sende en stor last råolie eller LNG gennem farvandet, sammenlignet med prisen inden konflikten spidsede til.

  Som en konsekvens har det brasilianske olieselskab Petrobras besluttet at holde sine skibe væk fra området, og andre redere overvejer at gøre det samme.

  Ud over højere forsikringspræmier har stridighederne midlertidigt presset olieprisen i vejret, hvilket sammen med generelt høje priser på svovlfattigt brændstof, gør det dyrere at transportere alle former for gods.

  Flådestyrker fra flere lande befinder sig allerede i området for at yde beskyttelse til den internationale skibstrafik, og flere lande – herunder Danmark – har planer om at sende flådestyrker til farvandet omkring Hormuz Strædet.

  Redaktionen

  (Visited 1 times, 1 visits today)