Topchef sigtet i Dan-Bunkering-sagen

  0
  REKLAMA

  Bunker Holdings direktør er sigtet efter straffelovens paragraf om sanktionsbrud, der kan give op til fire års fængsel. Yderligere en person er sigtet, men er fortsat omfattet af navneforbud, skriver dr.dk.

  Bunker Holding, Keld Demant og den anden person blev sigtet samtidig, men Retten i Odense nedlagde forbud mod at omtale dem ved navn. Det navneforbud blev delvist ophævet af Østre Landsret mandag.

  Det var DR, der sidste år afslørede, at Dan-Bunkering var involveret i en sag om leverancer af jet-brændstof til Syrien. Ifølge DR´s oplysninger, der bl.a. kom fra amerikanske retsdokumenter, skulle det dreje sig om mindst 30.000 ton jetbrændstof til brug for russisk militær i Syrien.
  EU forbød i 2014 salg, leverancer og eksport af jetbrændstof til brug i Syrien for at skåne civilbefolkningen i landet.

  Sagen om mulige sanktionsbrud har været kendt af de danske myndigheder længe, men blev angiveligt først efterforsket, da DR tog sagen op.

  Bunker Holding er sigtet i sagen, fordi Bagmandspolitiet ifølge retsdokumenter antager, at Bunker Holding har givet kreditter til leverancerne af jetbrændstof. Det afviser Bunker Holding, skriver DR.
  I en skriftlig kommentar til DR skriver Keld Demant, at ophævelsen af navneforbuddet i dag intet ændrer i sagen.

  “Som formand for bestyrelsen i selskabet (Dan-Bunkering, red.), har jeg naturligvis det overordnede ansvar for virksomheden, men er selvfølgelig ikke nede i de ca. 20.000 handler som Dan-Bunkering foretager årligt. De 8 danske myndigheder, der har undersøgt sagen, har d.d. ikke fundet handler, der strider mod nogle sanktioner.”

  Ifølge Keld Demant har de amerikanske myndigheder i deres undersøgelser af jetbrændstofleverancer til Syrien renset Dan-Bunkering for mistanke.

  “Det forventer jeg, at de danske myndigheder også når frem til, uden at der går 3 år yderligere med undersøgelser,” skriver Keld Demant, der understreger, at han udtaler sig som formand for bestyrelsen i Dan-Bunkering.

  Kilde: DR

  (Visited 3 times, 1 visits today)