UK-eskorte til britiske skibe i Hormuz

  0
  REKLAMA

  Mens verden venter på, hvordan Iran vil gengælde det amerikanske droneangreb, der fredag dræbte den højtstående general, opfordrede den britiske premierminister, Boris Johnson, søndag “alle parter” til en “deeskalering” af de tiltagende spændinger samtidig med, at han “ikke villle beklage” generalens død.

  “I betragtning af den ledende rolle han har spillet i aktioner, der har ført til døden for tusindvis af uskyldige civile og vestligt (militær) personel, vil vi ikke beklage hans død,” sagde premierministeren, der netop er tilbage efter 12 dages ferie i Caribien, skriver The Times.

  “Det er imidlertid klart, at alle opfordringer til gengældelse eller repressalier vil lede til mere vold i regionen, og det er ikke i nogens interesse. Vi er i tæt kontakt med alle sider for at tilskynde til en deeskalering,” sagde Johnson videre.

  Den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, havde dog allerede lørdag annonceret, at han har beordret de to britiske krigsskibe i området, HMS Montrose og HMS Defender til at forberede sig på igen at eskortere britisk flagede skibe gennem Hormuz.

  “Regeringen vil tage alle nødvendige skridt for at beskytte vores skibe og borgere i denne tid,” lød det i en udtalelse fra forsvarsministeren, ifølge Reuters.

  Nato´s generalsekretær Stoltenberg, har indkaldt medlemmerne til krisemøde om situationen senere i dag i Bruxelles, mens udenrigsminister Jeppe Kofod vil drøfte situationen i Udenrigspolitisk Nævn.

  Irak har besluttet at alle udenlandske tropper skal forlade landet, mens Iran har meldt ud, at landet nu vil genoptage sit atomprogram.

  Redaktionen

  (Visited 5 times, 1 visits today)